Mamma jag vill kissa på lappen!

Ett enkelt ledord för att hålla dålig hälsa på avstånd, är en PH-neutral kropp. Det vill säga att undvika föda som försurar oss. En försurad kropp är mumma för skadliga bakterier, virus och annat otrevligt. Det är dessutom början till benskörhet! Raffinerat socker, kaffe, hårdstekt mat mm är klassiska försurningsbovar.

Hemma hos mig har vi börjat med ”PH-lappar”. Det har blivit dagens höjdpunkt för barnen att kissa och se vad för färg det blir. Efter någon vecka har de på egen hand börjat koppla vad de äter med vad de får för PH-värde.

De blir så stolta när stickan visar grönt (PH-neutralt). Och visar den gult (försurat) konstaterar barnen att de måste stoppat i sig för mycket socker eller annan ohälsosam mat. ”Jag behöver äta mer apelsin!” eller ”Mamma kan vi dricka citronvatten, jag har fått en gul sticka” kan jag få höra..

Detta är ett kul och lekfullt sätt för barn att komma i bättre kontakt med sina kroppar och börja känna att nyttigt också kan vara gott på många sätt!

PH-lappar finns att köpa på välsorterade Hälsokostbutiker.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s