Som kinesiolog strävar jag efter att finna och avhjälpa olika former av blockeringar i kroppen. På alla nivåer.

Ordet kinesiologi är grekiska för ”Rörelselära”. Det är en behandlingsmetod som förenar västerländsk fysiologi och rörelselära med urgammal österländsk kunskap om människans energisystem.

Det finns många olika skolor och verktyg inom kinesiologin. En vanlig metod är s.k. ”muskeltestning” där man på samma gång stärker upp muskler och öppnar upp kroppens energibanor, meridiansystemet.

Kinesiologi hjälper vid:
Besvär i rygg, axlar, nacke, huvud
Sömnproblem
Depression
Utbrändhet
Värk
Mag/tarm problem
Allergi mm

En kinesiologisk behandling är även ett bra sätt att underhålla din fysiska och psykiska hälsa. Den är ett utmärkt exempel på Förebyggande Medicin och Friskvård!

Jag använder mig framför allt av ”fingertestning” som gör det möjligt att smidigt röra sig mellan olika nivåer i både kroppen och det undermedvetna. Under en behandling stärker vi upp och tar reda på vad den egentliga bakgrunden till ett problem är och var det sitter. Sedan kommer vi fram till vilken/vilka behandlingar som hjälper och genomför den.

OBS: Kinesiologer behandlar inte sjukdomar i direkt mening. Vi söker och finner obalanser. Sedan hjälps kroppen in i självläkning.

Vanliga frågor och svar om Kinesiologi

Finns det risk för skador under en kinesiologisk behandling?
Nej, det gör det inte. Allting går mjukt till, det är igen manipulationsbehandling. Som kinesiolog kommunicerar jag via energisystemet med min klients kropp. Den förmedlar precis vad den behöver. Därför görs inga övertramp.

Bör jag förbereda mig på något sätt innan en behandling?
Ja, det finns saker som är bra att tänka på. Vid kinesiologi är det bra om jag får reda på om du tar medicin eller kosttillskott, i vissa fall bör du hålla upp med det från dagen innan behandlingen. Detta är för att jag ska kunna testa kroppen i sitt ”naturliga” tillstånd. Misstänker du allergi eller intolerans mot något ämne, ta gärna med det i en burk så vi kan testa.
Vid massage bör man inte ha ätit nära inpå behandlingen, men gärna ha druckit ordentligt. Vid bindvävsmassage är det bra om man inte smörjer in kroppen med lotion eller olja innan.

Finns det något läge då man INTE bör genomgå en behandling?
Vid feber eller akutare sjukdomstillstånd.

Kan jag behålla kläderna på under en kinesiologisk session?
Ja, du kan behålla kläderna på vid denna behandlingsform. Däremot får man klä av sig delvis för en massagebehandling.