R ö r e l s e

Jag har funderat fram och tillbaka på hur självläkningens process enklast kan beskrivas och har kommit fram till att detta enda ord sammanfattar det hela.

Vill vi läka behöver vi skapa  R Ö R E L S E  – på alla nivåer i oss själva.

Stagnation/ stiltje/ immobilisering, får dina leder att förkalkas, dina muskler att avvecklas, ditt sinne att bli apatiskt och ditt intellekt att avvecklas. Det låter deppigt. Men å andra sidan; när du rör dig, rör sig hela ditt universum. Tänk att ett hav av celler på något sätt lyckas samarbeta för att vara Du. Så, vilken liten sten kan du slänga i för att skapa ringar på vattnet?

Stimulerar du ditt intellekt genom att inte vara monoton kommer dina hjärnceller att hållas vid liv – sann ungdom är att vara nyfiken och vetgirig! Går du i skogen på ojämn mark, tar skelettet emot stötar som blir till signaler för osteoblasterna (bencellerna) att lägga ner ny benvävnad. Dagen du slutar röra på dig, gör också dom det. Inne i dina leder, liksom emellan de glatta ytorna på dina organ, finns vätska som får allt att glida fint. Den här typen av vätska produceras då vi rör på oss och utan den kommer vävnaden att brytas ned eller växa fast.

Den här logiken följer mina behandlingar. Att allt i ditt hav, från organ, till leder och själ, ska ha en fin balanserad rörelse som skapar flöde och cirkulation. För det som inte rör på sig, avvecklas.

Detsamma gäller vårt sinne. Slutar du låta ditt inre stimuleras för att blomma och ge frukt, avstannar hälsan. Så är det för många av dem som kommer till min mottagning. Kanske på grund av en gammal sorg eller ett trauma stängde de av en del av sig själva. Sedan följde kroppen efter och under åren avvecklas helheten bit för bit tills det känns som ingenting längre fungerar. Och vid den här punkten i våra liv undrar vi vad det är för straff som drabbat oss! Men det är inget straff, utan konsekvensen av en universell regel: Utan rörelse ingen energi, utan energi ingen rörelse.

Kan du bryta den onda cirkeln av stiltje har du påbörjat din självläkning. Och vi snackar inte om att gå till gymmet här utan vi talar om lust. Vikten av att finna tillbaka till vår lust att ta hand om kroppen och inspiration att leva innerligt.

Intressant nog är steget till självläkning varken så stort eller krävande som många tror. Det räcker med en liten detalj och på vilken nivå som helst i ditt jag för att påbörja en begynnande självläkning. ”När du rör dig – rör sig hela ditt universum”. Detta är visserligen förenklad analys av läkningens processer och det finns både komplexare och komplettare förklaringsmodeller. Men i enkelhet finner vi ibland en väg till djupare förståelse och min förhoppning är att börja skapa de där ringarna på vattnet!